Před letními prázdninami došlo po čtrnácti letech ke kompletní obměně vedení basketbalového oddílu TJ Auto Škoda. Jiřího Mladého ve funkci předsedy vystřídal Miroslav Heršálek. Letní prázdniny tak byly ve znamení postupného předávání kompetencí.

„Velké poděkování patří všem z původního vedení klubu: Jirkovi Mladému, Petrovi Buškovi a Tondovi Zakonovovi. Všichni si jejich práce velmi vážíme. Působení ve sportovním klubu naší velikosti není jednoduchá. A my se budeme snažit na jejich práci navázat a vést klub v dalších letech stejně pečlivě a svědomitě. Osobně si velmi vážím jejich podpory při přebírání klubu,“ řekl nový předseda Heršálek. Toho dále ve vedení doplňují: Kateřina Dlouha, Vojtěch Matoušek, Petr Vaňousek a Rudolf Skřivánek. Všechny nové členy vedení přitom pojí s klubem hráčská minulost.

Historie basketbalového oddílu v Mladé Boleslavi se začala psát již v roce 1949, kdy se první zápasy hrály v místní Sokolovně. Dnes je počet členů klubu přibližně 300. Oddíl má zastoupeny aktivní týmy od nejmladších (přípravka, U11, U12, U14, U15, U17 a U19 v převážné většině v chlapecké i dívčí kategorii) po mužský A tým. Cíl nového vedení klubu je tak jednoznačný: rozšířit členskou základnu v mládežnických složkách dívek a chlapců přes všechny věkové kategorie a zároveň podpořit zlepšování jednotlivých týmů tak, aby se uplatnily v ligových celorepublikových soutěžích.
„Prioritou je samozřejmě ve spolupráci s rodiči ovlivnění výchovy mladé generace k hodnotám, jako jsou fair play, přátelství, spolupráce, dodržování pravidel a zdravé sebevědomí,“ zamýšlí se předseda Heršálek. Ačkoliv se může zdát, že cíle nového vedení jsou vysoké, klub má v současnosti kvalitní trenérkou základnu, na které může stavět. Právě obětavá, a především dobrovolná práce mladoboleslavských trenérů, rozhodčích i ostatních členů klubu jsou podstatné pro dosažení lepších sportovních výsledků.
Basketbalový oddíl TJ Auto Škoda v současné době trénuje v téměř všech školních tělocvičnách v Mladé Boleslavi. Nově se tuto sezonu přidává i spolupráce s Gymnáziem Dr. Josefa Pekaře. „Poděkování patří vedením jednotlivých základních škol. Bez jejich vstřícnosti a podpory bychom tyto prostory nemohli nadále využívat. Děkujeme i gymnáziu za podporu při zajištění nových tréninkových a zápasových prostor a těšíme se na další sportovní spolupráci,“ dodal Heršálek.