Kadetky U17G měly za sebou již několik utkání, které vyhrávaly o několik desítek bodů. V neděli 10. prosince je ale čekala výzva od vyrovnaného soupeře. Jejich připravenost prověřily Říčany, které k nedělnímu zápasu nastoupily zodpovědně.

Podle trenérky Kateřiny Dlouhé mladoboleslavská děvčata začátek zápasu nezachytila a po několika minutách prohrávala 11:0. To je ale nakoplo a manko pomalu začaly stahovat. Hra ale nebyla pohledná a provázelo je mnoho vlastních chyb a nevynucených ztrát. Soupeř se několikrát pokoušel o trhák, který Mladoboleslavačky vždy poctivou prací srovnaly. Skóre sice nabývalo, ale bohužel spravedlivě na obou stranách.

V poslední čtvrtině hosté zlepšenou odstoupenou obranou značně ztížili soupeři zakončování a konečně lehce poodskočili i bodově. „Přáli bychom si více takových vyrovnaných zápasů, aby si děvčata musela sáhnout na dno sil, rychleji reagovala v útoku i obraně a psychicky musela zvládat mnohem napjatější atmosféru zápasu. Pouze taková utkání nás posunou dál,“ řekla trenérka Dlouhá. „Chtěla bych vyzvednout odhodlání týmu, který i přes nepříznivý vývoj skóre nic nevypustil, makal, snažil se a dřel.“

Basket Říčany : TJ AŠ MB 75 : 79