This text will be replaced

TJ Škoda Auto, oddíl basketbalu má za sebou úspěšnou sezonu. Hned několik týmů obsadilo přední příčky ve svých soutěžích. Hodnocení sezony proběhlo poprvé za účasti všech členů v mladoboleslavském domě kultury, kde díky firmě VS steel s.r.o. na každého hráče čekala velká sportovní taška s logem klubu.

Klub má dnes téměř 300 aktivních hráčů od nejmladších po mužský A tým. Nejmladší minižáci U11 se zúčastnili přípravné soutěže, kde obsadili 1. místo v základní části sk. B i B1 a stali se vítězem ve Final 4 o pohár středočeské oblasti. Dívčí i chlapecký tým U12 se také účastnil přípravné soutěže: minižákyně obsadily 5. místo ve sk, A a 4. místo ve sk. A1, minižáci skončili na 5. místě ve sk. B i B1. Dívčí U14G se jako jediný mladoboleslavský tým účastnil vyšší žákovské ligy: odnesl si 7. místo v základní části a 5. místo v nadstavbové. Chlapci U14 v nadregionální lize mladších žáků skončili na 4. místě ve sk. A. Starší žákyně (U15G) obsadily 5. místo ve sk. B.

Jediné první místo ze všech týmů TJ Škoda Auto obsadily kadetky (U17G), kdy jednoznačně bez jediné porážky vyhrály základní část i následně finále nadregionální ligy, kde našly přemožitele jen dvakrát. U tohoto týmu došlo na začátku sezony ke změně trenérského týmu, kdy dvojici Mladý-Mladá vystřídala trojice Dlouhá-Kopalová-Hála. „Došlo ke změně útočného i obranného pojetí hry, změnilo se i vyhazování z autu a hrálo se se širokou rotací. Hráčky i herní pojetí se během sezóny zlepšovalo, škoda jen, že docházka na tréninky byla velmi slabá a morálka týmu také nebyla nejlepší, a to jsou důvody, proč se tým nedostal v mnohých činnostech na plánovanou úroveň. Důkazem toho bylo i odmítnutí hrát vyšší soutěž ze strany hráček, takže se příští sezonu bude tým opět potácet v nejnižší soutěži, což je veliká škoda nejen pro tento tým, ale i pro celou ženskou složku v Mladé Boleslavi,“ uzavřela trenérka kadetek Dlouhá.

Kadeti (U17B) v nadregionální lize obsadili 5. místo ve sk. D. Lépe se dařilo kadetům U19 ve sk. C, kdy družstvo navázalo na úspěch z předešlé sezony, kdy svou skupinu vyhrálo. „V základní části kluci obsadili první místo s jedinou porážkou, kdy v posledním utkání těsně prohrálo ve Varnsdorfu oslabeno o tři hráče základní sestavy. Nedoléčená sestava pak prohrála i v prvním utkání nadstavbové části soutěže se Slovanem Roudnice. Po doplnění sestavy o již uzdravené hráče, byla další utkání vítězná. Poslední zápas již výsledné pořadí neovlivnilo: TJ AŠ skončilo ve finále na druhém místě za Slovanem Roudnice. O konečném umístění rozhodlo o tři body lepší skóre ve vzájemném utkání. Vzhledem ke zdravotním problémům našich klíčových hráčů považujeme toto umístění za maximum možného,“ zhodnotil výsledky kluků jejich trenér Michal Chodanič. Již nyní je jasné, že s ohledem na věk soupisku U19 opustí v další sezoně hned několik hráčů, sedmičlenný kádr tak bude doplněn z mladší U17.

Odchodem nejstarších hráčů z U19, mladoboleslavských basketbalových nadějí, se otevírá nová kapitola pro družstvo mužů. To by mělo být v nové sezoně doplněno právě těmito hráči. A jak si muži vedli letos? Ve středočeské basketbalové lize obsadili 3. místo v základní části skupina východ. Následně postoupili do Final 4, kde obsadili 4. místo.

V nejstarším mladoboleslavském basketbalovém oddíle dnes vychovávají basketbalové naděje již od pěti let: pro nejmenší sportovce je připravena dívčí a chlapecká přípravka. Cíl do další sezony je tak jasný: nadále rozšiřovat členskou základnu v mládežnických složkách přes všechny věkové kategorie a zároveň podpořit zlepšování jednotlivých týmů tak, aby se uplatnily v ligových celorepublikových soutěžích.


Související fotogalerie