V těchto dnech vrcholí letošní projekt s názvem Basketbal do škol, který v mladoboleslavských základních školách realizuje TJ Auto Škoda, oddíl basketbalu. V úterý 14. května se konalo na 5. základní škole velké finále 4. tříd v minibasketbalu.

První místo tentokrát patří 4. základní škole. Druhé místo obsadila 5. ZŠ, třetí místo pak 7. ZŠ, čtvrtá pozice 8. ZŠ a na pátém místě skončila 2. ZŠ. V rámci turnaje jsou tradičně oceňováni i nejlepší hráči: za dívky si ocenění tentokrát odnesla Jindřiška Johanidesová a za chlapce Ondřej Matoušek. Na malé basketbalisty čekaly nejen diplomy a poháry, ale také řada cen od sponzorů. Díky patří Zaměstnanecké pojišťovně Škoda a městu Mladá Boleslav.

Všechny děti měly na úterním turnaji jedno společné: nadšení a zápal pro basketbal. A to je cílem projektu Basketbal do škol, kdy se v rámci běžné školní tělesné výchovy žáci seznamují s tímto sportem díky zkušeným trenérům basketbalu. V letošním roce to byli Rudolf Skřivánek (trenérská licence Proti-T) a Michal Chodanič (trenérská licence TB-III).

V rámci tohoto projektu odučí trenéři TJ Auto Škoda celkem 96 hodin tělesné výchovy na šesti základních školách. Projekt vyvrcholí nejprve školními turnaji 3. a 4. tříd, vítězové následně postupují na jaře na meziškolní turnaj zúčastněných škol. Již za týden, v úterý 20. května se bude konat velké finále mladoboleslavských 3. tříd.