Mladoboleslavské základní školy mají za sebou poslední turnaj v rámci projektu Basketbal do škol. Tentokrát své síly porovnaly třetí třídy. Projekt Basketbal do škol realizuje oddíl basketbalu TJ Auto Škoda. Finále v minibasketbalu se konalo v úterý 21. května na 5. základní škole.

V turnaji se tentokrát utkalo pět základních škol. První místo získali hráči 5. základní školy. Druhé místo obsadila 7. ZŠ, třetí místo 4. ZŠ. Čtvrtá pozice patří 2. ZŠ. ZŠ a na pátém místě skončila 8. ZŠ. V rámci turnaje jsou tradičně oceňováni i nejlepší hráči: za dívky si ocenění tentokrát odnesla Sofie Frimmelová a za chlapce Antonin Kleibl. Na malé basketbalisty čekaly diplomy a poháry.

Cílem projektu Basketbal do škol je seznámení žáků v rámci běžné školní tělesné výchovy s tímto sportem díky zkušeným trenérům basketbalu. V rámci tohoto projektu odučí trenéři TJ Auto Škoda celkem 96 hodin tělesné výchovy na šesti základních školách. Projekt vyvrcholí nejprve školními turnaji 3. a 4. tříd, vítězové následně postupují na jaře na meziškolní turnaj zúčastněných škol.

Související fotogalerie