Mladoboleslavský basketbal sbírá úspěchy i v nejstarších kategoriích. Tým nejstarších hráčů si přivezl první místo z 18. ročníku basketbalového Mistrovství České republiky veteránů.

Pro toto družstvo složené převážně z bývalých mladoboleslavských basketbalistů to ale nebyl první letošní úspěch: hráčům se podařilo pod vedením trenéra Pavla Pilvouska vybojovat titul Mistr Slovenska 2024 v kategorii 50+. Nyní si mladoboleslavští veteráni připsali i české prvenství. Cesta k tomuto titulu však nebyla vůbec lehká. V kvalitní mezinárodní konkurenci týmů z Čech, Slovenska a Polska se však náš tým neztratil. „Postupně jsme porazili družstva Plzně, Slovenska a Polska. Teprve až v posledním utkání byl tým složený z hráčů pražských klubů nad naše síly. Díky této porážce, i když nevelkým rozdílem, se o titulu rozhodovalo mezi třemi družstvy. Konečné pořadí určily výsledky vzájemných utkání. Tyto přesvědčivě vyzněly pro tým z Mladé Boleslavi,“ dodává trenér Pilvousek.

Všichni členové týmu, kteří se na tomto úspěchu podíleli, se již nyní těší na příští ročník, i když obhajoba titulu nebude vůbec jednoduchá. Československé mistry tak v prosinci čeká v cestě za prestižním visegrádským grandslamem další meta – otevřené veteránské mistrovství Polska.

Mladoboleslavský tým veteránů 50+: Petr Bušek, Petr Dufek, Pavel Rynd, Jiří Nováček, Pavel Pilvousek, Aleš Procházka, Miroslav Heršálek, Tomáš Pelikán, Petr Hušek, Josef Patzák, Martin Matoulek, Adam Vitouš.

Související fotogalerie