TJ Auto Škoda Mladá Boleslav, oddíl basketbalu má novou trenérskou posilu. Hana Kelbichová Nezdařilová bude nově působit u kadetů. Toto družstvo U17 obsadilo v uplynulé sezoně v nadregionální lize 5. místo ve skupině D. Nová trenérka tak naváže na práci trenérů Davida Mladého a Markéty Mladé.

„Cílem mého týmu bude v nadcházející sezoně zapracovat na individuálních vlastnostech každého hráče a postupně zapracovat herní systém tak, abychom v dalších letech mohli uvažovat o postupu do vyšší soutěže,“ prozradila trenérka Kelbichová Nezdařilová. Ta bude zároveň vypomáhat u vybraných dalších družstev, kdy bude cílem ukázat hráčům možnosti, na čem se dá stále pracovat a co zlepšovat a pomáhat jim tak v jejich basketbalovém růstu.

Jako zkušená trenérka oceňuje snahu nového vedení mladoboleslavského oddílu o zlepšení celkového chodu klubu. „V republice je velmi málo klubu, které mají jak holčičí, tak klučičí složku. Vím, že Mladá Boleslav hraje převážně nadregionální soutěže ve všech kategoriích. Nové vedení ale pracuje na tom, aby rozšířili nejen trenérské obsazení, ale aby se zde také hrály všechny věkové kategorie a tím se zvedla úroveň basketbalu v Mladé Boleslavi,“ dodala. A to je největší výzvou: postupně dostat co nejvíce mladoboleslavských družstev z nadregionálních do ligových soutěží.

Hana Kelbichová Nezdařilová je zkušenou trenérkou i hráčkou. Doposud působila u dívčích (přípravka, U11, U12 a U13 Basket Slovanka – 1x MČR 2. místo, 1x MČR 3. místo, 1x MČR 6. místo, U11 holky Sadská) i chlapeckých týmů (Nymburk přípravka, U11, U12, U13, U14, U15, U14 – MČR 5. místo, U15 MČR 7. místo, evropský turnaj CEYBL – postup na finálový turnaj mezi šest nejlepších kategorií U15 – dětské olympijské hry 2024 jako hlavní trenér kategorie 2009, 2010). Jako hráčka sbírala zkušenosti ve Slovance, získala několik medailí z minižactvu, v juniorech a dorostu v rámci MČR. Hrála v reprezentaci za U16 (11. místo), za U18 (3. místo) a U20 (3. místo). Působila v ženské extralize za USK Praha, Basket Slovanka a BLK Slavia Praha. S USK Praha za zahrála Euroligu.

Mladoboleslavský basketbalový oddíl má dnes dvě desítky vlastních trenérů, převážně odchovanců klubu.