Po více než dvaceti letech spojily síly dva mladoboleslavské basketbalové kluby. Basket Pastelka MB a oddíl basketbalu TJ Auto Škoda Mladá Boleslav opět fungují jako jeden oddíl. Město automobilů tak má nově basketbalový klub s velmi silnou členskou základnou.

Klub má díky tomuto spojení šestnáct aktivních týmů. Tělovýchovná jednota má navíc po letech opět ženský tým (ženy Ško-energo hrají II. ligu). Do nadcházející sezony dokonce po letech vstupují hned dvě družstva mužů, která vznikla z vlastních odchovanců tělovýchovné jednoty. Muži A budou hrát Středočeskou basketbalovou ligu a muži B krajský přebor. Po spojení s Pastelkou čítá basketbalová základna cca 360 sportovců a řadí se v Mladé Boleslavi mezi kluby s nejsilnější ženskou složkou!

Žákovské týmy začínají již v U10 a zastoupeny budou v nadcházející sezoně téměř všechny věkové kategorie v dívčí i chlapecké složce až po U19. Přípravka pro nejmenší přijímá chlapce i dívky již od 3 let, následuje starší přípravka a poté již zařazení do přípravných turnajů nejmladších žáků. Právě tato silná mládežnická základna je podstatná pro budování úspěšného mladoboleslavského basketbalového klubu.

„Jsem rád, že jsme s Pastelkou našli společnou řeč. Naším společným cílem je vybudovat úspěšný sportovní klub. Máme dobrou trenérskou základnu, dostatek tréninkových prostor a chuť mladých sportovců se zlepšovat. Chceme s rodiči vychovávat mladou generaci sportovců a jako klub dosáhnout lepších sportovních výkonů,“ řekl Miroslav Heršálek, předseda oddílu basketbalu TJ Auto Škoda MB.

Vytvoření jednotné základny pro basketbal v Mladé Boleslavi bylo řešení, které se nabízelo již delší dobu. Jsem za klub Basket Pastelka ráda, že jsme našli společnou cestu a budoucnost basketbalu získává opět významné stavební kameny nejen pro tento sport, ale hlavně pro děti, které se tomuto sportu věnují a pro které je vše organizováno. Jsem si jista, že to bylo to nejlepší, co jsme mohli udělat, a že oba kluby, a nyní už vlastně jeden, potáhneme za jeden provaz a nabídneme malým i velkým sportovcům takové sportovní zázemí, že se do budoucna budeme jen rozšiřovat a tento sport opět získá výraznější pozici na sportovním žebříčku v Mladé Boleslavi,“ řekla Markéta Dřevová z klubu Basket Pastelka MB.

Cíl basketbalového oddílu TJ Auto Škoda Mladá Boleslav pro nadcházející sezonu tak zůstává neměnný: rozšířit členskou základnu v mládežnických složkách dívek a chlapců přes všechny věkové kategorie a zároveň podpořit zlepšování jednotlivých týmů tak, aby se uplatnily v ligových celorepublikových soutěžích. Uplynulá sezona plná změn v jednotlivých týmech i trenérském složení jasně naznačuje, že mladoboleslavský basketbal se posunul novým směrem. Letní měsíce tak budou ve znamení stabilizace propojení zmíněných klubů a navázání spolupráce s dalšími základními školami kvůli zajištění dalších tréninkových prostor. Už nyní je jasné, že profitovat z tohoto spojení budou obě strany: basketbal v Mladé Boleslavi čeká nová etapa.