V neděli vyjely holky z U14 do Hradce Králové. Aby nehrály ve výrazném oslabení, vypomohla jim tři mladší děvčata z U13, kterým patří díky! Mladoboleslavačky totiž čekal velmi těžký soupeř, což zápas i výsledné skóre potvrdily.

„Všechny hráčky byly jedna jak druhá, a to nejen po fyzické stránce. Mentálně a hráčsky nás převyšovaly. Pokud jsme ale i my měli na hřišti silnou pětku, dokázaly holky soupeře potrápit a již tak vyšilujícího trenéra jsme svojí hrou donutily vstupovat do hřiště během hry. Ve čtvrté čtvrtině musel přerušit naši hru oddechovým časem, kdy nebyl Hradec schopen dát skoro tři minuty koš a nás zastavit pouze faulem,“ zhodnotila náročnost zápasu trenérka Iveta Vitovská. Bohužel holky nebyly schopny během psychicky a fyzicky náročného zápasu uplatnit to, co měly natrénované z přípravy. Ani pokyny trenérů si k srdci nevzaly. Přesto se holky nevzdávaly, a i za nepříznivého až demotivujícího stavu stále bojovaly. „Víkend byl náročný, musíme se oklepat a začít opět od začátku a věřím, že se nám brzy výhra určitě urvat podaří,“ dodává trenérka Iveta.

Hradec Králové x AŠ Mladá Boleslav - 109:23

Body: Procházková 11b ( šestky 5/12), Hlaváčová 5b ( šestky 1/2), Krásná 3b ( šestky 1/4), Sedláčková 2b, Vondráková 2b ( šestky 2/2), Bondar ( šestky 0/2), Mullerová, Honzátková, Knesplová, Kormošová, Pernicová, Brázdová